Sömek İlkokulu

Vizyon: Çağdaş medeniyetler seviyesini yakalamak için çok yönlü düşünebilen nesiller yetiştirmek..

Misyon: Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda;Doğru,Dürüst,Çağdaş,Araştırmacı,Özgüvenini kazanmış,Güzel ülkemizi;Hakkettiği yere getirmek için,Sürekli çalışan,Bireyler yetiştirmektir...Öğrencilerimizi ve köy halkımızı geleceğe hazırlayarak karşılaşacakları güçlüklere ve hayal kırıklıklarına rağmen yılmadan çalışan ve yeni çözüm yolları arayan,sürekli kendini geliştiren ve yenileyen bir nesil yetiştirmek.

Başarılar: 2010 YILINDA 8 YILLIK OLARAK BAŞLAYAN OKULUMUZDAN 2011 VE 2012 YILLARINDA MEZUN OLAN ÖĞRENCİLERİMİZDEN HER YIL 2 ÖĞRENCİ İLİMİZDEKİ ANADOLU LİSELERİNE YERLEŞTİRİLMİŞLERDİR.

Saatler: 08.30 GİRİŞ 14.30 ÇIKIŞ
Yabancı Dil:
Lojman: 1 - TAMİRAT İHTİYACI BULUNMAKTA, KULLANILAMAMKTADIR.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://somekilkokulu.meb.k12.tr

Adres - SÖMEK MAH. ABAY KÜME EVLERİ SÖKMEK ILKOKULU VE ORTAOKULU BLOK NO 86 SİLİFKE / MERSİN

Öğretim Şekli :NORMAL

Yerleşim Yeri - Okulumuzun bulunduğu yerleşim yeri köy statüsündedir. Köy sebzecilik ve hayvancılıkla geçimini sağlamaktadır. 300 hane ve 750 civarında nüfusu bulunmaktadır.

Ulaşım Erdemli-Sömek arasında köy postası olarak çalışan minibüs gidip gelmektedir. Bunun dışında il ve ilçeye ulaşım hususi araçlarla sağlanmaktadır. Toplu taşıma araçları çalışmamaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık MERSİN-SÖMEK=75 Km SİLİFKE-SÖMEK=36 Km